Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@01:09:50 GMT

گسل تبریز هر لحظه ممکن است این شهر را نابود کند

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۷۳۶۹۶

گسل تبریز هر لحظه ممکن است این شهر را نابود کند

مدیرکل مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال باختری گفت: گسل تبریز، بزرگترین مخاطره بالقوه در تبریز است که هر آن ممکن است این شهر را نابود کند.

عبدالحمید سرتیپی در جلسه شورای اداری شهرستان تبریز، گفت: گسل تبریز نه تنها در خاورمیانه بلکه در کل دنیا به عنوان یک گسل شناخته شده در تمام آکادمی‌ها و دانشگاه‌ها مطرح می‌شود که طی ۳۵۰۰ سال اخیر بارها شهر تبریز را زیر و رو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص دلیل ایجاد زمین لرزه در گسل تبریز، افزود: صفحات عربی که به سمت ایران حرکت می‌کند در اثر فرورانش به صفحه فلات ایران باعث فشردگی و حتی شکستی تا چند متر می‌شود و در نتیجه زلزله در جهت جبران این شکستی‌ها رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: سه مولفه کلیدی در رخ دادن زمین لرزه‌ها وجود دارد که شامل موقعیت مکانی، بزرگی و زمان می‌شود، در کشور دو مولفه مکان و بزرگی زمین لرزه احتمالی را می‌توان با بررسی تاریخ زمین‌لرزه‌ها و مطالعات دیرینه شناسی و ... با قاطعیت جواب داد اما زمان رخ دادن زمین لرزه قابل پیش بینی نیست.

سرتیپی با اشاره به افزایش خطر گسل تبریز، گفت: هر زمین لرزه‌ای در طول ۳۰۰ سال گذشته توانسته جابجایی چهار متری را در صفحه زمین شناختی ایجاد کند که فوق العاده خطرناک است.

وی افزود: تمامی گسل‌های اصلی و فرعی بر روی شهرستان تبریز شناسایی شده و به صورت شناسنامه دار وجود دارند.

وی با تاکید بر عدم ساخت و ساز در حریم گسل، اظهار کرد: گسل تبریز در طی سه ماه گذشته، فعالیت درجه یک خود را آغاز کرده اما نمی‌توان زمان دقیق زمین لرزه را گفت.

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال باختری، گفت: هدف ما این است که یک سری مطالعات کامل ژئوفیزیک انجام بدهیم تا نرخ لرزش برای هر گسل و حریم گسل مشخص شود.

وی ادامه داد: یکی از مصوبات در  زمان وقوع زمین لرزه اهر و ورزقان احداث یک مرکز پیش نشانگر در تبریز بود که اکنون تمام مقدمات آن فراهم شده است، این مرکز با استفاده از امواج الکترومغناطیس پیش از زمین لرزه علائم رخ دادن آن را مشخص می‌کند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: گسل تبریز زمین لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۷۳۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اسپیس، الگوریتم جدید هوش مصنوعی ردیابی سیارک، به نام Tracklet-less Heliocentric Orbit Recovery یا THOR، بیش از ۴۰۰ هزار تصویر آرشیوی از آسمان شب را بررسی کرد که توسط آزمایشگاه ملی تحقیقات نجوم نوری مادون قرمز (NOIRLab) نگهداری می شد. این الگوریتم برای انجام کار خود به ۵ رصد در طول ۳۰ روز از یک بخش خاص از آسمان نیاز دارد و آموزش داده شده است تا ۱.۷ میلیارد نقطه نوری را تنها در یک تصویر در هر فضا تجزیه و تحلیل کند.

ستاره شناسان همچنین از هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت تصویر و تجزیه و تحلیل عکس های فضایی استفاده می کنند. برخی از هوش مصنوعی حتی ممکن است به نجات زمین از یک سیارک فاجعه آمیز کمک کند. اگرچه دانشمندان زمان زیادی را صرف جستجوی سیارک ها در فضا، از جمله در منظومه شمسی کرده اند، اما یافتن برخی از آنها بسیار چالش برانگیز است.

یک الگوریتم جدید هوش مصنوعی حدود ۲۷۵۰۰ سیارک را در عکس‌های تلسکوپ موجود در معرض دید قرار داده است. الگوریتم هوش مصنوعی به دانشمندان کمک می کند تا سیارک ها را ردیابی کنند که برخی از آنها ممکن است روزی با زمین برخورد کنند. بسیاری از سیارک‌های جدید در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار دارند.

دانشمندان در حال حاضر بیش از ۱.۳ میلیون سیارک را در این بخش از منظومه شمسی یافته اند، اما به نوعی، با وجود اینکه در عکس های تله فوتوی قدیمی قرار داشتند، هنوز نزدیک به ۳۰۰۰۰ مورد از آنها پیدا نشده بود. از این سیارک‌ها که در طی حدود ۵ هفته یافت شده‌اند، ۱۵۰ سیارک مسیرهایی دارند که می‌توانند آنها را به مدار زمین هدایت کنند، اگرچه به نظر می‌رسد هیچ کدام قرار نیست به این سیاره برخورد کنند.

بیشتر بخوانید:

پایان سلطه گوگل با این موتور جست‌وجوی جدید

با این حال، با توجه به اینکه یک سیارک می تواند آسیب قابل توجهی به زمین وارد کند اطلاع قبلی ضروری است.

کد خبر 849482 برچسب‌ها ناسا کره زمین هوش‌ مصنوعی نجوم - سیاره - ستاره فضاپیما - کاوشگر

دیگر خبرها

  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • آزاد راه ارومیه _تبریز تکمیل می شود
  • خوابیدن روی زمین برای کمردرد خوب است یا بد؟
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • لزوم جمع آوری پایانه قدیم شرق در کوتاه‌ترین زمان ممکن
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند